fredag 13 november 2009

Mamma-snygg

Här är några tips på hur man bygger snygg en gravid-garderob:

* Investera i långa linnen och toppar som sitter tajt. Kan vara från mamma-avdelningen, eller från den vanliga damavdelningen, om det funkar för just din kropp. Välj basfärger som vitt, svart, grått.
* Om du är en jeanstjej, så är det värt att lägga några hundringar på ett par gravidjeans med resår i midjan.
* Även leggings och strumpyxor för växande magar kan vara bra.

Använd leggings/jeans och topp som bas och lägg sedan till plagg efter humör. Plagg som är öppna framtill behöver du inte köpa på mammaavdelningen, exempelvis koftor, skjortor och kavajer. Dessa snör du ihop med ett snyggt skärp under bysten. Korta kavajer och boleros är också snyggt till din "nya midja", som alltså sitter under bysten:)

A-formade, vida tunikor har många i garderoben (annars finns de fortfarande att få tag i). Om man känner sig som ett vandrande tält i dem när magen börjat bli stor kan man sno åt även dem under bysten, kanske med ett vackert band. Om tunikan är lite kort och det känns som att nederkanten står rätt ut så kan man sy i ett resårband i nederkanten, som drar in litegrann.

Vinterjackor för gravida är svårt att få tag i och kan bli ganska dyrt. Titta i second hand-affärer. Där kan finns swaggers, dvs utställda, vida kappor, som var vanliga på 60-70-talet. PRiset kan ligga på ett par hundra.

Och kom ihåg accessoarer! Där finns inga storlekar!

Hoppas de här tipsen är användbara för någon! Själv har jag haft jättekul när jag funderat och klurat. Lämna gärna egna tips på gravidkläder i kommentarsfältet!
/C

1 kommentar:

  1. Härligt med lite tips! Har faktistk aldrig provat det där med maggördeln för jag har inte riktigt hajat hur det ser ut, men nu ska jag nog investera i en! O att leta jacka på second hand blir ju ett måste!

    SvaraRadera